Home

Managementondersteuning

Het managen van een organisatie vereist een flinke hoeveelheid kennis en kunde. Het is voor een manager dan ook wenselijk om van gedachten te kunnen wisselen met anderen. Als die anderen leden van de organisatie zijn, bestaat het risico dat men politieke antwoorden geeft. Of dat men in de loop der jaren een beperkt blikveld heeft ontwikkeld, de zogenaamde tunnelvisie. Daarbij kan gedacht worden aan kreten zoals 'zo doen we het altijd hier'.

De kritische blik van een buitenstaander kan dan verhelderend werken, omdat deze onbevooroordeeld is ten opzichte van personen en plannen. Daarnaast kan een buitenstaander geheel nieuwe ideeën en methodieken aanreiken die een organisatie een stap verder kunnen helpen.

Tevens is het raadzaam periodiek uw organisatie kritisch te laten beoordelen door een onafhankelijke derde en dan niet alleen op financieel gebied. Wat moet beter, wat kan beter en hoe moet dat dan plaats gaan vinden. Het beheersen van dergelijke veranderingstrajecten kost naast de normale werkzaamheden bijzonder veel tijd en energie voor alle betrokkenen. Regicon ondersteunt u en uw mensen graag op dergelijke momenten, zodat uw organisatie de tand des tijds kan doorstaan.

Oei, ik groei

Ook bij verschillende stadia van ontwikkeling van een organisatie, ontstaan er over het algemeen groeiproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het opstarten van meerdere vestigingen, waardoor de directe controle die u altijd had langzaamaan vermindert. Een dergelijke situatie dient kundig ondervangen te worden, omdat u nou eenmaal niet alles alleen kunt blijven doen en controleren.

En meerdere ondernemers kunnen u in geuren en kleuren vertellen hoe het op een dergelijke manier allemaal fout is gegaan.

waar gaat het fout?

Regicon heeft de kennis en praktijkervaring in huis om u en uw organisatie door dergelijke fasen heen te helpen. Groei van uw organisatie dient succes op te leveren en niet uw ondergang.

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.