Home

Communicatie

Zonder communicatiemiddelen heeft u niet de beschikking over e-mail en internet. In deze tijd waarin e-mail en internet gemeengoed zijn, dient u dus over de juiste vorm van communicatie te beschikken.

Interne communicatie
In een enkel gebouw kan communicatie benodigd zijn voor bijvoorbeeld aansluiting op een netwerk. Dat kan zowel draadloos als bedraad, de laatste veelal in de vorm van zogenaamde UTP-bekabeling.

Draadloos kan met gebruik van een zogenaamd draadloos netwerk (wireless LAN), in dat geval dient u te beschikken over een zogenaamd access-point (apparaat bij server met antennes) en netwerkkaarten voor de pc's, laptops en printers. Een kostenvergelijking kan gemaakt worden tussen beide varianten en dat is helemaal een aanrader indien u de kabelgoten inclusief aansluitpunten nog moet aanleggen. Tweede punt van aandacht is de verminderde veiligheid van een draadloos netwerk, omdat volgens verschillende bronnen gemakkelijker kan worden ingebroken op het netwerk. Laatste punt is de lagere snelheid van een draadloos netwerk in vergelijking met een UTP-bekabeling.

draadloos netwerk

 

 

 

 

 

Externe communicatie
Dit valt te verdelen in twee categorieën, namelijk communicatie met externe partijen en communicatie met nevenvestigingen.

Om met de nevenvestigingen te beginnen, kan er gekozen worden tussen communicatie over;

- telefoonlijnen, zowel analoog als ISDN (voor zeer weinig gebruik),
- ADSL (of de varianten daarop),
- kabel,
- glasvezel (duur, maar bijzonder snel),
- huurlijnen (voor zeer veel tot continue gebruik),
- draadloos (wireless point-to-point, dan dienen de vestigingen in elkaars zicht te staan),
- satelliet (zinvol indien vestigingen op zeer grote afstand staan van elkaar).

Een keuze tussen deze varianten zal gebaseerd moeten zijn op kostenaspect, snelheid van de verbinding, kwaliteit van de verbinding en beschikbaarheid van de verbinding.

De communicatie met externe partijen bestaat technisch gezien uit de hiervoor vermeldde mogelijkheden, echter zullen huurlijnen en draadloze verbinding zelden voorkomen, tenzij men continue met elkaar in verbinding wenst of dient te staan.

Terug naar boven.

Enkele handige links
internetten.nl - informatie over aanbieders, mogelijkheden en prijzen
adslwinkel.nl - informatie en prijzen van ADSL-aanbieders op een rij
internetten.nl - voor- en nadelen van verschillende soorten verbindingen

Terug naar boven.

 

 

Mocht u vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan wordt u verzocht dit te mailen naar webmaster.

 

Terug naar boven.

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.