Home

Randapparatuur

Randapparatuur betreft de verschillende machines welke u aansluit op een netwerk of een pc. Denkt u bijvoorbeeld aan printers, scanners, beamers en mobiele camera's. Prijzen en gebruiksgemak zijn van toepassing bij selectie van onderstaande randapparatuur en worden verder niet meer vermeld.

Printers
Printers zijn er in vele vormen en nog meer prijzen. Een eerste onderscheid kan worden gemaakt in zwart-wit of kleur. Het tweede onderscheid betreft laser of ink-jet en een volgend onderscheid kan worden gemaakt in stand-alone of netwerk. Het laatste verschil is mobiel of niet mobiel, vertegenwoordigers kunnen bijvoorbeeld behoefte hebben aan een mobiele printer gekoppeld aan hun laptop. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde all-in-one apparaten, deze kunnen printen, scannen, kopiëren en faxen, afhankelijk voor wleke machine u kiest.

Aspecten waarmee u rekening dient te houden bij aanschaf zijn de mogelijkheid om aan te sluiten op een netwerk, de keuze tussen kleur of zwart-wit, de keuze tussen laser en ink-jet, de maximale papierdikte, de verschillende soorten te bedrukken materiaal (denk bijvoorbeeld aan sheets), afdrukkwaliteit, aantal papierlades, aantal afdrukken per maand en de kosten van de onderdelen en het onderhoud.

laserprinter

 

 

 

 

Scanners
Scanners kunnen voor vele doeleinden worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van de papierstromen van een organisatie. Het is feitelijk een kopieermachine die hetgeen op de glasplaat ligt omzet in digitale vorm zonder een papieren kopie te fabriceren.

Terug naar boven.

Beamers
Indien u een presentatie goed wenst te verzorgen, kan een zogenaamde beamer uitkomst bieden. Deze projector kan bijvoorbeeld op een muur of scherm een door u gemaakte presentatie in Microsoft Powerpoint vertonen.

Punten om in overweging te nemen bij aanschaf zijn de resolutie, het gewicht, het contrast en de bij een presentatie broodnodige afstandsbediening.

beamer

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven.

Digitale camera's
Bij diverse gelegenheden kan een digitale camera handig blijken, denk bijvoorbeeld aan verzekeringskwesties of onenigheden met een leverancier over de staat van ontvangen goederen.

Selectie op basis van aantal megapixels, kwaliteit, stevigheid behuizing en overige mogelijkheden.

Terug naar boven.

Backup-apparatuur
Het regelmatig maken van een backup van uw gegevens is broodnodig. Afhankelijk van de dagelijkse hoeveelheid gegevens zou u kunnen overwegen om dit dagelijks of wekelijks te kunnen doen, advies is om dit dagelijks te doen. Indien u de programmatuur zo instelt (of laat instellen) dat dit dagelijks in de avonduren gebeurt, zal niemand daar last van hebben en bent u voorbereid op het ergste.

Het maken van backups kan via tapedrives, cd's, extra harde schijven of een extern datacentrum. De keuze is voornamelijk gericht op kosten, kwaliteit, hoeveelheid gegevens en gemak. Een extra externe harde schijf van bijvoorbeeld 300 Gb die iedere avond rond 22:00 uur een automatische backup maakt, gaat jaren mee, kost relatief weinig en voorkomt een dagelijks moeten wisselen van tapes of cd's. Daarnaast dient u ook nog zorg te dragen voor backups buiten het bedrijf in verband met bijvoorbeeld brand, daarvoor zijn dan de tapes of een extern datacentrum weer geschikt.

Terug naar boven.

Docking-station
Indien gewerkt wordt met een laptop is een docking-station wel zo aangenaam om over te beschikken op kantoor. Hierop kan een muis, een toetsenbord en een netwerkkabel worden aangesloten, zodat u zich niet tijdens kantooruren hoeft te behelpen met een minimaal toetsenbord of volgens sommigen minder handzame muis. Daarnaast voorkomt u dat u iedere keer dat u op kantoor bent, u alle kabels moet aansluiten op uw laptop.

Terug naar boven.

Enkele handige links
tweakers.net - diverse testverslagen
itp.net - diverse testverslagen
kieskeurig.nl - vergelijkend warenonderzoek

Terug naar boven.

 

 

Mocht u vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan wordt u verzocht dit te mailen naar webmaster.

 

Terug naar boven.

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.