Home

Actuele zaken

  1. WAO-GAT-PREMIE; Vraag uw verzekeraar of tussenpersoon wanneer u de teruggave van de WAO-gat-premie tegemoet kunt zien. Dit gaat uiteraard alleen op wanneer u daar ook specifiek premie voor heeft betaald, dit betreft namelijk geen verplichte werknemersverzekering zoals bijvoorbeeld de WW. De reden dat dit kan, komt doordat de WAO komt te vervallen en daarvoor komt de WIA in de plaats. Dat in combinatie met de wetgeving die bepaald dat een werkgever de eerste 2 jaar van ziekte zelf moet betalen alvorens van WAO sprake kan zijn, betekent dat indien u WAO-gat-premie heeft betaald in de jaren 2004 en / of 2005, u deze premie heeft betaald zonder dat u zich ergens voor verzekerd heeft.
  2. CONCURRENTIEBEDING; Het blijkt dat nog steeds veel werkgevers zich er niet van bewust zijn dat een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst verleden tijd is vanwege bijna aangepaste wetgeving. Dat dit relatief eenvoudig omzeild kan worden door daarvoor in de plaats het relatiebeding in diezelfde arbeidsovereenkomst op te nemen, is evenmin bij weinigen bekend. Een voorbeeld van een relatiebeding kunt u vinden in een voorbeeld van een arbeidsovereenkomst.
  3. BELASTINGEN; Vanaf het jaar 2006 wordt de vennootschapsbelasting verder verlaagd. Vanaf dat moment levert een dividendbetaling aan een directeur-grootaandeelhouder minder te betalen belasting op dan een hoger salaris. Het salaris wordt namelijk op enig moment als hoogste belast met 52% inkomstenbelasting. Dividend is een voordeel uit aanmerkelijk belang en wordt derhalve in de inkomstenbelasting in box 2 met 25% belast. In combinatie met de vennootschapsbelasting is dat dan maximaal 47,2% belasting waar dat voorheen nog gecombineerd 51,25% bedroeg. Een afweging om liever méér dividend in plaats van salaris uit te betalen lijkt dan ook op zijn plaats. Uiteraard dient wel voldaan te worden aan de voorwaarde van het fiscaal minimumsalaris voor een directeur-grootaandeelhouder.

 

 

 

Mocht u vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan wordt u verzocht dit te mailen naar webmaster.

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.