Home

Secundaire beloningsregelingen

Onder secundaire beloningsregelingen vallen onder andere een pensioenregeling, kinderopvang en spaarregelingen. Met andere woorden, de indirect in geld uit te drukken arbeidsvoorwaarden

Pensioenregeling
Vaak zal een pensioenregeling conform CAO zijn ingericht, maar als dat niet het geval is, dient u er rekening mee te houden dat u vanaf het 25e levensjaar van een personeelslid verplicht bent een pensioenregeling op te starten.

Een dergelijke regeling kunt u opvragen bij verschillende partijen, zoals verzekeraars en tussenpersonen. Vraag bij meerdere partijen een dergelijke regeling aan en vergelijk zowel op kosten, kwaliteit en toekomstig rendement. Laat u niet verleiden door onrealistische rendementen, 7% gemiddeld is ronduit goed te noemen.

Kinderopvang
Geheel van deze tijd zijn de kinderopvangregelingen, echter dient u zich wel te realiseren waar u aan begint. Indien u één personeelslid een dergelijke regeling aanbiedt, kan al uw personeel er aanspraak op maken. De kosten van dergelijke regelingen zijn vaak niet gering.

werk en kinderopvang

 

 

 

 

 

Wellicht is het een idee om samen met het personeel naar de voor alle partijen meest ideale oplossing te kijken, omdat er fiscaal gezien voor personeel reeds een regeling in het levenis geroepen. U zou zich kunnen opwerpen als de dienstverlener bij het verzorgen van de desbetreffende aanvragen.

Overigen
Aangezien het ondoenlijk is alle regelingen hier te noemen, kan volstaan worden met de opmerking dat er tal van regelingen zijn die u vaak door externe partijen zullen worden aangeboden. Daarnaast zijn hieronder een aantal links opgenomen, waar u tal van dergelijke regelingen kunt vinden.

Verdiep u in de voor- en nadelen en betrek het kostenaspect voor alle betrokkenen erbij.

Terug naar boven.

Enkele handige links
zibb.nl - arbeidsvoorwaarden
szw.nl - pensioen
pensioenkijker.nl - pensioen
zibb.nl - kinderopvang

Terug naar boven.

 

 

Mocht u vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan wordt u verzocht dit te mailen naar webmaster.

 

Terug naar boven.

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.