Home

Wijn schaft BPM af voor ondernemers.

 

Ondernemers hoeven straks bij de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto geen aanschafbelasting, de BPM, meer te betalen. Dit maakt deel uit van een voorstel van staatssecretaris Wijn van Financiën om de autobelasting voor ondernemers te vereenvoudigen.

'Ik heb aan de Tweede Kamer verteld dat ondernemers niet meer die BPM hoeven te betalen', aldus Wijn op BNR Nieuwsradio.

Teruggave
Sinds de afschaffing van het grijze kenteken per juli 2005 moeten ondernemers BPM (belasting personenauto's en motoren) betalen. Die heffing, die tot 10.000 euro per auto kan oplopen, kunnen zij later terugvragen bij de Belastingdienst. Omdat die teruggave geregeld lang duurt, leidt dit voorschieten bij sommige ondernemers tot financieringsproblemen.

'Uitstekend nieuws'
'Met name voor kleine bedrijven is de drempel hoger geworden om een bestelauto te kopen', stelt verladersorganisatie EVO in een reactie. Dat Wijn de ondernemers de BPM niet langer wil laten voorschieten noemt de organisatie dan ook 'uitstekend nieuws voor het bedrijfsleven'. EVO hoopt dat de staatssecretaris tegelijk met deze maatregel ook de fiscale bijtelling voor bedrijfswagens wil verlagen.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Belastingen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.