Home

Fiscale regeling bestelbusjes toch eenvoudiger.

 

Werkgevers krijgen de mogelijkheid om het privé-gebruik van bestelbusjes te verbieden. Voor busjes die doorlopend door andere chauffeurs worden bestuurd, kunnen ondernemingen 300 euro per jaar betalen, waarna ze af zijn van rittenadministratie of fiscale bijtelling.

Dit heeft de Tweede Kamer besloten. De Kamer is er hierdoor toch in geslaagd het bedrijfsleven tegemoet te komen in zijn klachten over de administratieve rompslomp rond het privégebruik van bestelbusjes van de zaak.

Strijd
De afgelopen weken benadrukten veel partijen dat de regelgeving moest worden vereenvoudigd, maar ze konden het maar niet eens worden over de wijze waarop.
Donderdag, bij de stemmingen over het Belastingplan 2006, kreeg uiteindelijk een CDA-voorstel voldoende steun. Dat voorziet erin dat werkgevers privégebruik van de bestelbusjes kunnen verbieden.

Blij
Verladersorganisatie EVO is blij met de stap van het parlement. 'De Tweede Kamer heeft lef getoond en een dikke streep gezet door de rompslomp van de verplichte rittenregistratie voor bestelautorijders', reageert algemeen directeur Van den Broek Humphreij.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Belastingen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.