Home

Fiscus blundert met aangiften loonheffing.

 

Een netwerkbeheerder van de Belastingdienst heeft tussen de 35.000 en 100.000 elektronische aangiften van bedrijven gewist.

Het gaat om aangiften voor de loonheffing, die ondernemingen sinds 1 januari iedere maand verplicht digitaal moeten aanleveren. Het is nog niet duidelijk hoeveel aangiften precies zijn vernietigd, schrijft De Telegraaf. Mogelijk zijn er nog backups van vorige dagen beschikbaar en blijft het verlies beperkt tot 35.000 aangiftes, de productie van een dag. Als deze bestanden er niet meer zijn, kan het aantal verloren aangiften oplopen tot 100.000 stuks.

Geen match
De fout is al twee maanden geleden begaan. De Belastingdienst probeert de blunder stil te houden, zelfs het Ministerie van Financiën is volgens de krant niet op de hoogte.
De Belastingdienst vraagt indieners van de verdwenen aangiften nu of ze opnieuw de gegevens willen aanleveren. 'De verschuldigde bedragen komen wel binnen, maar het probleem is dat de fiscus de bijbehorende aangiften niet meer kan vinden. Er kan geen match worden gemaakt', aldus een anonieme medewerker.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Belastingen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.