Home

Overname door familie wordt fiscaal voordeliger.

 

Bij bedrijfsovernames door broers en zussen van een ondernemer vervalt vanaf volgend jaar de overdrachtsbelasting. Dat geldt ook voor halfbroers en -zussen, pleegbroers en -zussen en hun echtgenoten.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën bevestigde vandaag dat die maatregel voorkomt in het concept Belastingplan 2006, waarover De Telegraaf berichtte. De vrijstelling moet het voor familie gemakkelijker maken om het bedrijf van een broer of zus over te nemen.
De overheid verwacht in de komende jaren een stijging van het aantal bedrijfsovernames tot 20.000 per jaar. Veel ondernemers van de babyboom-generatie naderen de pensioenleeftijd en zullen hun bedrijf willen overdragen.

Lastenverlichting
Verder gaat de vennootschapsbelasting verder omlaag dan staatssecretaris Wijn (Financiën) eerder van plan was. Het tarief, dat dit jaar al gedaald is van 34,5 naar 31,5 procent, gaat volgend jaar omlaag tot 29,6 en in 2007 tot 29,1 procent. De vennootschapsbelasting komt daarmee 0,9 procent lager uit dan eerder de bedoeling was.
Ook het mkb-tarief, dat wordt geheven over de eerste 22.500 euro winst, gaat verder omlaag, tot 25,5 procent in 2006 en 24,5 procent in 2007. De tariefsverlagingen leveren het midden- en kleinbedrijf een voordeel van 120 miljoen euro op en grote bedrijven 155 miljoen.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Belastingen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.