Home

Aanschaf PC blijft fiscaal onaantrekkelijk.

 

Staatssecretaris Wijn van Financiën heeft de Belastingdienst geïnstrueerd hard op te treden tegen mensen die op oneigenlijke gronden proberen de aanschaf van een computer af te trekken van de belasting.

Hij reageert daarmee op berichten dat belastingbetalers op grote schaal trucs zouden toepassen om het verdwijnen van de populaire pc-privéregeling te omzeilen.
De regeling werd vorig jaar door het kabinet afgeschaft omdat het fiscaal stimuleren van pc-bezit niet meer nodig werd geacht.

Onvoldoende
Vorige week meldde PC Privé Cursus dat mensen hun computer nu op het belastingbiljet opvoeren als een noodzakelijk aanschaf in verband met studie of opleiding. Op die manier kan de computer weer als aftrekpost fungeren.
Wijn waarschuwt dat die constructies indruisen tegen de voorwaarden voor de belastingaftrek voor scholingsuitgaven. Zomaar een cursus in de avonduren is onvoldoende. Wijn: 'De opleiding of studie moet een zakelijk doel hebben.' Een cursus die als hobby worden gevolgd, geeft geen recht op een soepele pc-regeling.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Belastingen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.