Home

ANWB verzwijgt veelvoorkomende dubbele dekking Wegenwacht.

 

Een boze medewerker heeft een oud rapport over hulpverlening aan automobilisten bewust naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat circa 410.000 ANWB-leden jarenlang onnodig een dubbel bedrag voor de wegenwacht betalen.

De automobilistenvereniging hield het gegeven onder de pet om 'verwarring te voorkomen'. De Telegraaf citeert uit het rapport. Daaruit blijkt dat de ANWB al jaren verzwijgt dat ruim 400.000 leden dubbel verzekerd zijn voor hulp bij pech onderweg.
ANWB-directeur G. van Woerkom heeft dat vandaag bevestigd in het Radio 1 Journaal. Volgens de topman was het bewust beleid om hierover niet te communiceren. Hij zag geen manier om de kwestie duidelijk te maken aan de leden.

Ledenverlies
De leden hebben via de eigen auto-importeur of leasemaatschappij recht op hulp en zijn daarnaast gemiddeld 50 euro per jaar kwijt aan het lidmaatschap van de Wegenwacht. De organisatie zou op die manier meer dan 20 miljoen euro per jaar incasseren. In het rapport staat dat 'wanneer leden zich bewust worden van de dubbeldekkingen die er bestaan, een fors ledenverlies van zowel Wegenwacht als van de ANWB dreigt'.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.