Home

MKB leent goedkoper door nieuwe regels.

 

De invoering van Basel II is positief voor de kredietverlening aan middelgrote ondernemingen in Nederland. Onderzoek toont aan dat de overgrote meerderheid van deze bedrijven vanaf 2007 minder rente hoeven te betalen.

Ongeveer 70 procent van de middelgrote ondernemingen heeft een beter dan gemiddeld kredietprofiel, blijkt uit onderzoek van Orchard Finance. Hiermee kunnen ze profiteren van de nieuwe regels van Basel II.
Deze regels hebben banken gedwongen hun kredietproces opnieuw in te richten, waardoor hun operationele kosten en kredietverliezen daalden. Bovendien hoeven de banken minder reserves aan te houden en is de risico-inschatting sterk verbeterd.

Voordelig
Ondernemingen krijgen te maken met grotere verschillen in rentetarieven. Uit het onderzoek van Orchard blijkt dat bij minstens 70 procent de tarieven lager worden dan onder het huidige systeem. Inclusief de verlaging van de kostprijs door banken zal Bazel II voor ruim 80 procent van de Nederlandse middelgrote ondernemingen voordelig uitpakken.
Enkele maanden geleden was de verwachting bij enkele financiële adviseurs nog dat veel bedrijven juist duurder uit zouden zijn met hun leningen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.