Home

MKB-bedrijven weten te weinig van ICT.

 

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland is onvoldoende op de hoogte van ict-toepassingen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS/NIPO en TNO dat in opdracht van MKB Nederland en KPN is uitgevoerd onder 350 bedrijven.

Dit meldt Webwereld. Zeker driekwart van de bedrijven uit de mkb-sector, ongeveer een half miljoen ondernemingen, zegt niet of beperkt op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die ict biedt.

Voip onbekend
Ook zegt 55 procent geen eigen website te hebben. De meeste bedrijven zeggen de meerwaarde ervan niet te zien. Van de bedrijven die wel een website hebben, biedt 23 procent de mogelijkheid om iets online te kopen.
Opvallend is verder dat het fenomeen Voice over ip in het mkb nog erg onbekend blijkt. Maar liefst 56 procent van de ondervraagde bedrijven heeft er nog nooit van gehoord.

Initiatieven
MKB Nederland en KPN zijn een driejarige samenwerking aangegaan. In juni wordt de website ICT-Plein gelanceerd die als discussie- en informatieplatform voor bedrijven moet dienen.
Ook zal de site van MKB Nederland vanaf volgende maand worden uitgebreid met 'communities' waar branchegenoten met elkaar kunnen communiceren.

Belangen
De ondernemersorganisatie denkt dat haar achterban door ict-toepassingen flinke kostenbesparingen kan realiseren.
KPN hoopt bedrijven warm te maken voor het gebruik van mobiel internet en bellen via internet.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.