Home

WW-premie werknemers volgend jaar omlaag.

 

De WW-premie die werknemers moeten betalen gaat volgend jaar waarschijnlijk omlaag. Daarover zijn de betrokken ministers het volgens ingewijden eens geworden.

Hoeveel de verlaging precies bedraagt is nog niet bekend, maar de geplande verhoging van 0,5 procent gaat in elk geval niet door.
Omdat de WW in 2006 over een kleiner deel van het inkomen wordt berekend, komt dat in de praktijk al neer op een totale lastenverlichting van 250 tot 300 miljoen.
Daarvan profiteren vooral midden- en hogere inkomens.

Lastenverlichting
De verlaging van de WW-premie maakt deel uit van een omvangrijk pakket maatregelen om de lasten te verlichten en de koopkracht te verbeteren.
Behalve aan het verlagen van de WW-premie wordt onder meer gedacht aan het verhogen van de heffingskorting van 1800 euro, die iedereen van zijn belasting mag aftrekken.
Ook het verlagen van de WAO-premie is in beeld.

Kinderopvang en benzine
Eerder maakte het kabinet al bekend 100 miljoen euro extra uit te trekken voor kinderopvang. Ook de accijnsverhoging op benzine wordt bevroren.
Het kabinet zal naar verwachting dinsdag de knoop doorhakken over de lastenverlichting. 'Er moet nog een aantal ingewikkelde keuzes worden gemaakt, maar morgen moet het lukken,' zei minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid (VVD) eerder vandaag. Ook CDA- minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken was optimistisch.

Economische groei
Aanvankelijk wilde de regering 1 miljard euro uittrekken voor lastenverlichting, maar er gaan stemmen op om dit bedrag te verhogen naar 1,5 miljard euro. Het kabinet denkt deze maatregelen te kunnen financieren dankzij een voorspelde economische groei van 1,2 procent.
De extra aardgasinkomsten worden niet gebruikt voor lastenverlichting. Het grootste deel daarvan gaat naar milieu en onderijs, zo lekte vorige week uit.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.