Home

Één op drie bedrijven gehackt in 2005.

 

Eenderde van de Nederlandse bedrijven werd in 2005 getroffen door beveiligingsincidenten. Ten opzichte van 2004 is het totaal aantal incidenten afgenomen, maar de aanvallen zijn van ernstiger aard.

Dat stelt Capgemini, een bedrijf voor consulting-services, naar aanleiding van haar onderzoek 'Informatiebeveiliging 2006'. Voor het onderzoek werden directieleden en managers van meer dan 250 Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties ondervraagd.

Cijfers
Drie jaar geleden werd bijna 70 procent van de bedrijven slachtoffer van hackers-praktijken. In 2004 nam dit percentage voor de helft af en kwam zelfs tot 32 procent in 2005. De helft van de ondervraagden heeft zijn werknemers in 2005 bewust gemaakt van de risico's omtrent informatiebeveiliging. Slechts 20 procent van de deelnemers voldoet aan wet- en regelgeving met betrekking tot het beschermen van gegevens. Een groot deel van de ondervraagden vindt dat de verantwoordelijkheid om belangrijke infrastructuren, zoals internet, te beveiligingen bij de overheid ligt.

 

Bron: Zibb.nl

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.