Home

Digitaal factureren levert fikse besparing op.

 

Het Nederlandse bedrijfsleven kan jaarlijks minimaal 150 miljoen euro besparen door digitale in plaats van papieren facturen te versturen. Het ontvangen en versturen van rekeningen gebeurt nog steeds massaal per post.

Dit stelt softwareleverancier IBS die honderd middelgrote ondernemingen heeft onderzocht. 'De moderne digitale snelweg verliest het op alle fronten van de traditionele postkoets', zegt productmanager Arjan Nijdam in De Telegraaf.

Lagere kosten
Dit terwijl uit internationaal onderzoek is gebleken dat de gemiddelde kosten voor een elektronische factuur de helft lager zijn dan een op papier verzonden factuur.
'De winst wordt niet gehaald in de porto- of papierkosten, maar in tijdsbesparing. Een factuur op papier verzenden of ontvangen kost veel meer tijd dan het verwerken van een e-mail', stelt Nijdam. .

Stand van zaken
De onderzochte bedrijven met honderd of meer werknemers verwerken gemiddeld 2000 facturen per maand. Al die facturen worden per post verstuurd en ontvangen. De bedrijven verzenden de facturen soms via de mail.
Soms kunnen ze gedownload worden via de website. Eén op de vijf bedrijven gebruikte een digitaal archief om de facturen in te bewaren.

Onwetendheid
Nijdam denkt dat middelgrote bedrijven last hebben van koudwatervrees. 'Grote bedrijven zijn al wel volop bezig met elektronische facturen, maar de middelgrote bedrijven weten niet goed hoe ze te werk moeten gaan.'

 

Bron: De Telegraaf

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.