Home

Digitale nota voor bedrijven in aantocht.

 

Bedrijven kunnen internetbankierende klanten binnen afzienbare tijd digitale nota's gaan sturen. De klanten bekijken ze in hun vertrouwde internetbankieromgeving bekijken en betalen. ABN AMRO, Postbank en Rabobank hebben gezamenlijk de Standaard Digitale Nota versie 1.0 ontwikkeld.

In juli 2005 hebben de banken het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de nieuwe standaard, schrijft Computable. Ze hebben de wijze vastgesteld waarop digitale nota's en facturen via internetbankieren uitgewisseld, gepresenteerd en betaald kunnen worden.

NotaBox
TPG Post en de Rabobank hadden al het nodige voorwerk gedaan. In januari 2006 lanceerden zij al de NotaBox waarmee bedrijven via TPG Post hun nota’s aan internetbankierende klanten van Rabobank kunnen aanleveren en laten betalen.
Voor de klanten van de Rabobank die al gebruikmaken van de NotaBox verandert er niets. Andere banken de Digitale Nota op een zelf gekozen moment lanceren. ABN AMRO start eind 2006 met deze dienst. Postbank introduceert de Digitale Nota in het voorjaar van 2007.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.