Home

MKB dupe van dumping grote bedrijven.

 

Prijsdumping treft bijna alle sectoren van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Meer dan één op de drie bedrijven heeft last van deze praktijk.

Dit blijkt uit onderzoek van De Zaak in samenwerking met marktonderzoeksbureau De Vos & Jansen. Van de ruim tweehonderd ondervraagde ondernemers zegt 35 procent last te ondervinden van prijsdumping door grote bedrijven. 'In mijn branche is het zo dat de grote bedrijven de kleinere uit de weg willen ruimen,' vat één van de ondervraagden zijn situatie samen.

Ingrijpen
Opvallend is dat de helft van de geënquêteerden tegen ingrijpen van de overheid is op dit gebied, terwijl tegelijkertijd tweederde van de ondervraagden vindt dat de overheid kleine ondernemers te weinig steunt. 'Grote ondernemingen hebben veel profijt van belastingmaatregelen, de kleintjes niet,' aldus een geënquêteerde.

Tegenmaatregelen
Mkb'ers die te maken hebben met prijsdumping, reageren daar verschillend op. Er kan niet echt van een gemeenschappelijke aanpak worden gesproken. Wel komen de meesten met tegenmaatregelen, zoals het verhogen van de service. Slechts een enkeling verlaagt in navolging van de concurrentie de eigen prijzen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.