Home

Bedrijven aan de beurt voor .eu-domeinnaam.

 

Sinds 7 februari 2006 kunnen bedrijven een .eu-domeinnaam vastleggen. In de eerste ronde, die op 7 december van start ging, lag de registratie alleen nog open voor merkhouders en overheden.

Dit schrijft Webwereld. In het eerste uur zijn 71.235 aanvragen ontvangen, laat domeinaambeheerder Eurid weten. De eerste aanvraag werd om 11:00.01 uur ingediend voor webdienst.eu.

Sex.eu
Tijdens de eerste uren van de Sunrise 2, zoals de tweede fase van de registratie heet, was sex.eu het meest aangevraagde domein. Hiervoor kwamen 23 aanvragen binnen. Tijdens de eerste fase ontving Eurid hier al enkele honderden aanvragen voor. Na sex.eu werd schumacher.eu dinsdag het meest aangevraagd.

Kwart miljoen
In totaal heeft Eurid inmiddels meer dan een kwart miljoen domeinaanvragen ontvangen voor in totaal 188.358 verschillende .eu-adressen.
In de volgende fase die op 7 april van start gaat, kunnen alle Europese burgers aanspraak maken op een eigen .eu-domein. Eerder maakte Eurid bekend dat de meeste aanvragen afkomstig zijn uit Duitsland.

 

Bron: Zibb.nl

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.