Home

Run op Europese domeinnaam.

 

Het Benelux- Merkenbureau heeft de handen vol aan de aanvragen voor merkregistratie. Daarmee kunnen bedrijven vanaf 7 december 2005, gedurende een beperkte periode, exclusief een '.eu'-vermelding op het internet voor zich opeisen.

De periode waarin de Europese domeinnaam buiten bereik blijft van 'kapers' wordt de sunrise-periode genoemd. Daarvoor is vereist dat de merknaam geregistreerd is. Het Benelux-Merkenbureau biedt een versnelde procedure aan, waardoor deze merkregistratie al binnen een week geregeld kan zijn. Vervolgens kunnen deze bedrijven een Europese domeinnaam (.eu) claimen. Daarna geldt: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Op tijd
Het merkenbureau heeft nu al bijna 10 procent meer merkaanvragen moeten verwerken dan vorig jaar. Volgens woordvoerder M. Kuiper is die groei volledig toe te schrijven aan de mogelijkheid van de versnelde registratie. Zij verwacht evenwel niet dat de huidige run op het vastleggen van merknamen zal voortduren. 'Ondernemingen voor wie de registratie van groot belang is, hebben niet zitten slapen maar hebben hun zaken op tijd geregeld.'

Beter af
Ondernemers in de Benelux zijn dankzij het merkenbureau aanzienlijk beter af dan hun Europese collega's. Volgens Kuiper neemt in omringende landen de registratie soms maanden in beslag. De sunrise-periode geldt evenwel voor de hele eu. Gedurende de eerste fase van twee maanden kunnen domeinnamen worden aangevraagd die overeenkomen met het geregistreerde merk. Daarna kunnen handelsnamen gedurende twee maanden exclusief worden geclaimd.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.