Home

Ondernemers kunnen flink besparen op energie.

 

Kleine ondernemers kunnen fors besparen op hun energieverbruik zonder dat hen dat per saldo geld kost. 'Met rendabele besparingsmaatregelen kan door deze groep nog zo'n 10 procent van het totale energieverbruik in ons land worden bespaard', aldus de Energieraad.

De Energieraad tekent daarbij wel aan dat de groep van kleine en middelgrote verbruikers nogal uiteenloopt en dat 'maatwerk' nodig is om dit resultaat te behalen. In het rapport 'Een graadje slimmer' doet de raad daarvoor aanbevelingen. Ook huishoudens en de overheid kunnen flink besparen op hun uitgaven aan energie.

Extra belasting
De raad pleit niet alleen voor voorlichting en andere 'zachte' maatregelen, maar ook voor 'harde' instrumenten als energiebelasting en wettelijke eisen aan woningen.
Zo kan er in de visie van de raad naar toe worden gewerkt dat op termijn alleen nog energiezuinige lampen worden verkocht. Naarmate de techniek voortschrijdt, vallen hogere eisen te stellen aan het verbruik van apparaten als verwarmingsketels, tv's en wasmachines. Ook denkt de raad aan het extra belasten van milieuvervuilende producten ten gunste van betere alternatieven.
Als voorbeeld uit het verleden wordt genoemd de invoering van de loodvrije benzine, die goedkoper werd gemaakt dan andere.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.