Home

Google lanceert reeks nieuwe tools voor internetters.

 

Google heeft een concurrent voor MSN (Microsoft) en Yahoo Messenger ontwikkeld. De chatfunctie heet Google Talk en biedt naast de mogelijkheid om tekst te versturen ook een functie om te bellen met andere computergebruikers via de pc.

Google maakt hiervoor gebruik van VoIP. Google Talk past in de rij nieuwe lanceringen van Google waaronder de blogtool (vorige week) en de sidebar (begin deze week).

Balk
De sidebar is een langgerekte werkbalk die over de volledige lengte van de rechterkant van het beeldscherm loopt. De tool houdt onder meer bij wat het surfgedrag van de internetter is. Op basis daarvan wordt relevante informatie gepresenteerd.
In de balk zijn verscheidene diensten van Google opgenomen. Consumenten krijgen direct toegang tot een RSS-lezer, hun on- en offline foto's, hun Google Mailaccount, nieuws en weerinformatie en ze hebben een aantekeningenblok bij de hand. Het programma, waarvan vooralsnog alleen een Engelse versie beschikbaar is, kan gratis worden gedownload van de webpagina van Google Desktop Search.

Blogtool
Vorige week lanceerde Google Blogger for Word, een tool waarmee bloggers hun dagelijkse overpeinzingen direct vanuit Microsoft Word op hun Google Blogger website kunnen plaatsen.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.