Home

Aantal bedrijven niet meer te vinden bij Google.

 

Zo'n 35 klanten van internetbedrijf Tribal uit Den Bosch is niet langer via zoekmachine Google terug te vinden. Google heeft Tribal op de strafbank gezet vanwege verboden technieken.

Tribal gebruikt verborgen informatie in websites van klanten om deze sites hoger op de ranglijst van de 's werelds populairste zoekmachine te krijgen. Die techniek is strijdig met Google's richtlijnen.
Het bedrijf dat gespecialiseerd in zoekmachinemarketing heeft inmiddels schuld bekend en maandag gezegd er alles aan te doen om binnen enkele weken de problemen voor zijn klanten op te lossen. De gewraakte code in de sites van de klanten wordt verwijderd.

Snelle ontwikkelingen
Volgens J. Beekwilder van Tribal is de straf een gevolg van de snelle ontwikkelingen op Internet.
'Het was lange tijd gebruik om met verborgen tekst en links te werken. Dat was een grijs gebied en is inmiddels door Google niet meer toegestaan, mede omdat er met andere methoden eveneens een goede positie bij de zoekmachine is te behalen. Die omzetting kost echter tijd.' Om dezelfde reden waren dit voorjaar enkele klanten van internetbedrijf Checkit door Google in de ban gedaan. Het ging hier om bedrijven als Landelijke bedrijven als Amev, Centraal Beheer en FBTO.

Slachtoffers
Onder de slachtoffers bevinden zich onder meer Yakult en T for Telecom. De Sites van deze bedrijven worden niet meer rechtsreeks getoond inde zoekresultaten van Google. Wie Yakult intikt ziet nog wel verwijzingen van andere sites naar Yakult, maar niet langer de site yakult.nl.

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.