Home

Google komt met gratis bedrijfssoftware.

 

Google biedt vanaf maandag gratis software voor e-mail, agendavoering en interne communicatie aan bedrijven, universiteiten en andere organisaties. Het Amerikaanse concern bindt daarmee de strijd aan met rivaal Microsoft op het gebied van bedrijfssoftware.

Het pakket Google Apps for Your Domain biedt werknemers de mogelijkheid via Gmail mailtjes te sturen voorzien van de domeinnaam van hun bedrijf. Ook kunnen ze intern berichtjes sturen en is er een toepassing voor het bijhouden van een agenda. Verder bevat het pakket software voor het maken van websites en voor bellen via internet.

Online
De diensten worden online aangeboden waardoor niet elke individuele computer van software hoeft worden te voorzien. Ook is het niet nodig om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Deze activiteiten zijn vaak grote kostenposten voor bedrijven.
'Zo krijg je het beste van twee werelden', aldus topman Dave Girouard van de divisie Google Enterprise. 'Zeer gebruiksvriendelijke software voor lage kosten.' Later dit jaar brengt Google een uitgebreide versie van Google Apps op de markt waarvoor wel moet worden betaald. Deze variant krijgt meer opslagcapaciteit en is niet voorzien van advertenties zoals bij de gratis versie.

Concurrentie
Het dienstenpakket van Google komt op een moment dat softwareconcern Microsoft zich opmaakt voor de lancering van zijn nieuwe besturingssysteem Vista, de opvolger van Windows XP. Deze komt naar verwachting eind dit jaar uit voor de zakelijke markt en bevat met Microsoft Office ook mail- en agendatoepassingen zoals Outlook en de tekstverwerker Word en het spreadsheetprogramma Excel.
Volgens Girouard is Google Apps niet ontworpen als vervanger van de software van Microsoft. 'Veel bedrijven zullen de toepassingen van Google waarschijnlijk samen met die van Microsoft gebruiken.' Wel breidt Google in de toekomst mogelijk zijn dienstverlening uit met de tekstverwerker Writely en Google Spreadsheet, aldus Girouard.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.