Home

Incasso over de grens wordt gemakkelijker.

 

Het innen van geld bij buitenlandse klanten moet gemakkelijker worden. Brussel werkt aan een centrale regeling om dit voor elkaar te krijgen.

Het gaat zowel om beslaglegging op goederen van personen in andere lidstaten, als om het innen van kleine schulden. Mogelijk komt er een speciale Europese schadeclaimrechtbank.
De EU-ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken bereikten daarover donderdag een principeovereenkomst tijdens informeel overleg in het Britse Newcastle.

Uniform klachtenformulier
Minister Donner van Justitie heeft als voorwaarde gesteld dat er een eenvoudige talenregeling komt, met een uniform klachtenformulier voor bedrijven en burgers.
'Anders ben je misschien nog meer kosten kwijt aan het opstellen van een dagvaarding in bijvoorbeeld het Frans dan aan het eigenlijke bedrag dat je wilt vorderen', aldus Donner donderdag.
Er is nog geen afspraak gemaakt over het maximale schuldbedrag waarvoor de regeling gaat gelden. Ook is nog niet duidelijk wanneer de regeling ingaat en wanneer er een EU-claimrechtbank kan zijn.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.