Home

Kabinet zet kleine ondernemer in de kou.

 

Of het nu om vennootschapsbelasting gaat, lastendruk of regeldruk, het kabinet richt zich veel te veel op grote ondernemingen in ons land. MKB-Nederland presenteert vandaag zestig tips waar kleinere bedrijven van kunnen profiteren.

'Volop vooruit voor het MKB!' heet het nieuwe rapport waarmee koepelorganisatie MKB-Nederland het ondernemersklimaat en de arbeidsmarkt wil bevorderen.

Schadelijke concurrentie
Het kabinet is trots op verlaging van de vennootschapsbelasting, maar hiervan profiteren vooral grote bedrijven. De financiering voor dit fiscale douceurtje komt namelijk van beperking van de verliescompensatie op afschrijving van vastgoed, waar vooral kleine bedrijven voor opdraaien.
'De lastendruk verplaatst zich naar binnenlandse ondernemingen. Bovendien stimuleert het kabinet op deze manier de schadelijke belastingconcurrentie tussen EU-landen', staat in het rapport.

Lagere belasting op kapitaal
De lagere mogelijkheid kapitaal te belasten leidt ook tot hogere arbeidskosten. Hierdoor wordt bevordering van de arbeidsparticipatie moeilijker, want hoge loonkosten remmen de vraag.
In het rapport staat ook de aanbeveling de vermindering van het aantal regels grondig aan te pakken. Met het afschaffen van de belasting op kinderopvang wordt deze sector goedkoper en kunnen meer vrouwen aan het werk. Ook op het gebied van regels voor personeel kan flink winst geboekt worden.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.