Home

Brinkhorst geeft meer kennisvouchers aan bedrijven.

 

DEN HAAG - Er komen veel meer vouchers, waarmee bedrijven bij instellingen kennis kunnen kopen. Dat heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken gezegd, toen hij een rapport in ontvangst nam van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid.

Rode draad in het rapport is dat de overheid niet alleen het ontwikkelen van nieuwe kennis moet ondersteunen, maar ook meer accent moet leggen op het breed verspreiden van kennis in het midden- en kleinbedrijf.

Warme broodjes
Tot dusver zijn honderd kennisvouchers uitgegeven als experiment en daarna nog eens vierhonderd. Ze hadden een waarde van 7500 euro en vlogen als warme broodjes over de toonbank.
Minister Brinkhorst wil het aantal nu flink verhogen met geld dat na het zogeheten paasakkoord beschikbaar is gekomen voor technologie. De nieuwe kennisvouchers gaan dus niet ten koste van andere posten op de begroting van de D66-bewindsman.

Koplopers
Voorzitter Hermans van MKB-Nederland is het 'zeer eens' met de voorstellen in het rapport. Van de 760 miljoen euro die het ministerie van Economische Zaken te besteden heeft aan innovatie, gaat slechts 2 procent naar het toepassen van kennis.
Als die 760 miljoen anders wordt ingezet, kunnen volgens Hermans miljarden aan extra investeringen ontstaan. Nu komt het geld vooral terecht bij grote bedrijven en bij de 'koplopers' in het midden- en kleinbedrijf, en niet bij tienduizenden andere bedrijven die wel willen innoveren maar moeilijk toegang hebben tot kennis.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.