Home

Gevaarlijke digitale kerstkaarten in aantocht.

 

Internetgebruikers krijgen het de komende tijd zwaar te verduren. Rond kerst zullen volgens Amerikaanse experts wereldwijd een miljard ongewenste e-mails met reclame of bedrieglijke berichten worden verstuurd. Dat is een kwart miljard meer dan in december vorig jaar.

Dit schrijft de Volkskrant; Mailfrontier, een Californische firma die e-mail voor ondernemingen filtert op spam en virussen, waarschuwt vooral voor phishing. Het per e-mail hengelen naar bank- en creditcardgegevens neemt hand over hand toe.

Russische bende
Phishing komt ook in Nederland voor. Enkele weken geleden verstuurde een Russische bende miljoenen e-mails waarin ze Postbankklanten vroegen naar codes voor het overboeken van geld.
Een truc die momenteel in zwang is bij internetoplichters is het per e-mail versturen van een vervalste nota voor spullen die nooit zijn besteld. De ontvanger kan zijn geld, dat hij nooit betaald heeft, terug krijgen, maar dan moet hij wel zijn naam, adres en creditcardnummer doorgeven.

Gevaarlijke kerstkaarten
MailFrontier adviseert internetgebruikers op te passen met online kerst- en nieuwjaarskaarten die rond deze tijd massaal worden verstuurd. Daarin kan software verborgen zitten die zoekt naar vertrouwelijke informatie. Ook kan een programma het toetsenbord van een computer 'afluisteren'. Alle gegevens die de pc-bezitter intikt, worden naar de afzender verstuurd en die gebruikt ze om bankrekeningen te kraken.
MailFrontier heeft een quiz gemaakt waarin gebruikers tien e-mailberichten moeten beoordelen op authenticiteit zijn. Slechts 4 procent herkent alle spamberichten.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.