Home

Kleine bedrijven beter voor privéleven.

 

Werken voor een grote onderneming levert misschien meer geld op. Maar wie ook nog een privé-leven wil, met plezier naar zijn werk wil gaan en eerlijk behandeld wil worden is veel beter af in een klein bedrijf.

Dit blijkt uit het twaalfde jaarlijkse onderzoek "Attitudes in the American Workplace" van arbeidsmarktcommunicatiebureau The Marlin Company.
Minder dan een op de drie Amerikanen die voor een groot bedrijf (meer dan 1.000 werknemers) werken is zeer tevreden met zijn werk, in tegenstelling tot 41 procent van de mensen die voor ondernemingen met minder dan 100 werknemers werken, schrijft managersonline.nl.
Wat inkomen betreft, zijn werknemers bij grote bedrijven echter veel beter af. Maar aan dat hogere inkomen, hangt een prijskaartje. Slechts vier van de tien medewerkers van grote ondernemingen ontkent stellig oneerlijk behandeld te worden, terwijl 55 procent van degenen in kleinere ondernemingen die mening toegedaan is.

Sociaal netwerk
Uit het onderzoek bleek verder dat kleinere ondernemingen veel minder druk op het privé-leven van hun medewerkers leggen. Daarentegen klaagt 46 procent van de werknemers bij grote ondernemingen dat hun gezinsleven lijdt onder hun werk. Bovendien leiden de lange uren die mensen bij grote ondernemingen maken niet tot een goed sociaal netwerk.
Mensen die voor kleine bedrijven werken, zeggen dat het grootste deel van hun sociale leven zich op het werk afspeelt. Datzelfde geldt voor slechts negen procent van degenen in grote bedrijven.

Geld of verantwoordelijkheid
Wie gaat voor het grote geld, moet zich dus richten op de grote jongens, maar wie zich aangetrokken voelt tot meer eigen verantwoordelijkheid, minder politieke spelletjes en minder bureaucratie, kan beter solliciteren bij een kleinere speler.

 

Bron: Zibb.nl

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.