Home

Werknemer betaalt opleiding vaker zelf.

 

Werknemers moeten vaker bijscholingscursussen zelf betalen. Steeds meer werkgevers vinden daarnaast dat hun personeel trainingen in eigen tijd moeten volgen.

Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Dertig procent van de ondervraagde werknemers zegt dat de mogelijkheden voor opleidingen binnen het bedrijf afnemen.

Zelf bekostigen
Vooral personeel onder de dertig jaar moet zijn opleiding vaker zelf bekostigen. Randstad vindt dat bedrijven niet zuinig moeten zijn met het aanbieden van cursussen. 'Het is heel belangrijk om te blijven investeren in kwaliteit', zegt David Gribnau van de uitzendorganisatie in het Algemeen Dagblad.
Overheidsinstanties lijken hun personeel de meeste opleidingskansen te bieden: 92 procent van de ambtenaren heeft ooit een training gevolgd. In het bedrijfsleven is een bijscholingsaanbod minder gebruikelijk. Zes op de tien werknemers krijgt de kans om op cursus te gaan. De meeste cursussen zijn puur gericht op het beter uitoefenen van de functie. Een cursus, die gericht is op persoonlijke ontwikkeling, is maar voor drie van de tien werkenden weggelegd.

Hoger opgeleide jongeren
De stichting Loonwijzer, die werknemers adviseert over beloning, heeft vorig jaar samen met de Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan naar persoonlijke ontwikkeling en trainingen onder werknemers. Daaruit blijkt dat vooral hoger opgeleide jongeren zich laten bijscholen.
Omdat veel bedrijven moeten bezuinigen, worden veel cursussen geschrapt, stelt Paulien Osse, directeur van Loonwijzer, in het Algemeen Dagblad.

Salaris
Via de website www.loonwijzer.nl komen volgens Osse veel vragen binnen over bijscholing. 'Mensen willen vooral weten of ze een hoger salaris kunnen eisen wanneer ze een extra opleiding hebben gevolgd. Dat kan niet. Het is wel een goed argument tijdens onderhandelingen. Een extra opleiding geeft je meerwaarde.'
Bedrijven zijn niet verplicht om te betalen voor de bijscholing van hun werknemers, maar in vrijwel alle grote cao's zijn afspraken gemaakt over cursussen die op de functie zijn gericht. Betaald verlof om de cursus te volgen, maakt daar vaak deel van uit.
Osse adviseert werknemers die hun cursus niet vergoed krijgen, toch een opleiding te volgen. 'Leg geld opzij en probeer toch jezelf te blijven ontwikkelen. Kennis is belangrijk. Je moet bijblijven.'

 

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.