Home

Te veel managers zijn nergens goed voor.

 

Ze vergaderen de hele dag en geven leeghoofdige powerpointpresentaties. In Nederlandse bedrijven zijn er te veel leidinggevenden en te weinig mensen die het echte werk doen.

Bedrijven moeten scherp in de gaten houden dat ze niet te veel leidinggevenden op de werkvloer krijgen. Dat vindt de Groningse hoogleraar Economie Van Witteloostuijn, hij licht zijn standpunt toe in Intermediair.

Nietszeggend goeroejargon
Managers vullen hun dagen met vergaderingen en geven leeghoofdige powerpointpresentaties vol nietszeggend goeroejargon. Van Witteloostuijn: 'Een manager vertelde mij eens dat hij zestig procent van zijn tijd doorbracht met het afleggen van verantwoording aan andere mangers van het hoofdkantoor. Ze houden elkaar bezig in een soort brabbel-Engels met een poldersausje'.

Hoe groter, hoe erger
Het gevaar te veel managers aan te stellen, loert vooral wanneer bedrijven groter groeien. Daarom moeten kleine bedrijven die groei doormaken vooral alert zijn op dergelijke wildgroei.
Van Witteloostuijn pleit voor een managersquotum naar Amerikaans voorbeeld. 'Bij Yale, een grote Amerikaanse universiteit, geldt de regel dat niet meer dan eenderde van het personeel noch zelf onderzoek doet, noch onderwijs geeft. Als je daar streng de hand aan houdt, is zo'n quotering een prima oplossing.'

 

Bron: Intermediair

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.