Home

Grootaandeelhouder moet manager sneller ontslaan.

 

Het management van bedrijven krijgt van de grootaandeelhouders vaak te lang de vrije hand, ook als de resultaten tegenvallen. Als managers al wegens slecht beleid worden ontslagen, dan is dat doorgaans veel te laat.

Dat concludeert prof. dr. Luc Renneboog, hoogleraar Corporate Finance aan de UvT, in een oratie die hij gaf over de relatie tussen grootaandeelhouders en het topmanagement.

Manipuleren
Een ander groot probleem is volgens Renneboog het manipuleren van bedrijfsresultaten door het management. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het spreiden van de resultaten door de tijd heen. Daardoor worden de slechte bedrijfsprestaties verbloemd. Dat kan de managers goed uitkomen in verband met de beloning die zij ontvangen. Renneboog vindt dat er duidelijker regels moeten komen over hoe bepaalde transacties moeten worden geboekt.

Honorering
De hoogleraar betoogt verder dat de relatie tussen de tussen de prestaties en de honorering zoek is. Slechts in een enkel geval krijgt een bestuurder die het niet goed doet inderdaad een lagere beloning.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.