Home

Brinkhorst verdubbelt aantal innovatievouchers.

 

Minister Brinkhorst van Economische Zaken (EZ) gaat het aantal innovatievouchers voor 2006 verdubbelen naar 6000. Dit heeft hij aan de Tweede Kamer gemeld. Oorspronkelijk zouden er dit jaar 3000 vouchers op de markt komen.
Brinkhorst gaat in 2006 twee soorten innovatievouchers uitgeven. Zo kan ieder bedrijf uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) éénmalig een voucher van 2500 euro krijgen. Dit is een `snuffelvoucher´, waarmee een ondernemer wordt gestimuleerd de eerste stappen naar een kennisinstelling te zetten. Van deze kleine voucher komen er 3000 ter beschikking. Daarnaast kunnen ondernemers één keer per jaar een grotere voucher van 7500 euro krijgen. Hiermee kan de ondernemer met een uitgebreider vraagstuk bij de kennisinstelling terecht. Voor deze vouchers geldt een eigen bijdrage van 1/3e deel. De overheid draagt de resterende 5000 euro bij. Ook hiervan komen er 3000 vouchers.
De regeling is in lijn met eerdere pilots. De 6000 vouchers zullen in één keer ter beschikking komen, waarschijnlijk nog voor de zomer. De vouchers worden verder inwisselbaar bij buitenlandse kennisinstellingen. Tot nu toe kon dat buiten Nederland alleen in Noordrijn-Westfalen en Vlaanderen.
Een innovatievoucher is een bon waarmee mkb-bedrijven kennis bij een publieke kennisinstelling kunnen inkopen. Doel is bedrijven te stimuleren gebruik te maken van kennis die bij de kennisinstelling op de plank ligt en die het bedrijf helpt te vernieuwen. De regeling voor innovatievouchers voor 2006 en 2007 wordt gefinancierd uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).

Meer informatie;
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Of kijk op www.senternovem.nl/innovatievouchers

 

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.