Home

Merkbescherming in de EU fors goedkoper.

 

Het Europees merkenbureau dat merken en designs in de hele Europese Unie beschermt, verlaagt de tarieven aanzienlijk.

De registratiekosten gaan vanaf 1 november met 250 euro omlaag tot 850 euro. Een vernieuwing van de registratie, noodzakelijk na tien jaar, gaat 1000 euro minder kosten en komt op 1500 euro. Bedrijven die hun aanvraag of vernieuwing via het internet doen, krijgen een extra korting van 150 euro. In totaal schat de Europese Commissie dat door verlaging van de tarieven het bedrijfsleven op jaarbasis euro 37 tot 40 miljoen euro bespaart.

Prijsdaling
Volgens eurocommissaris voor de interne markt, Charlie McCreevy, heeft het merkenbureau de afgelopen jaren met succes een programma doorgevoerd om de productiviteit op te voeren, onder meer door het versimpelen van procedures, het verminderen van bureaucratie en het introduceren van geavanceerde informatietechnologie.
Ook is het aantal aanvragen en registraties gestegen, waardoor de vaste kosten beter gedekt worden. Als gevolg van al deze besparingen is ruimte ontstaan om de tarieven te verlagen,

Eigen broek ophouden
Bij het merkenbureau in Alicante werken een kleine zevenhonderd mensen. Het krijgt geen subsidie, maar moet rondkomen van de inkomsten uit het verstrekken van rechten op handelsmerken en designs. De Europese Commissie kan tariefswijzigingen voorstellen. De lidstaten kunnen deze goed- of afkeuren.

 

Bron: Financieel Dagblad

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.