Home

Kabinet schroeft inspectie ondernemers fors terug.

 

Maximaal twee bezoeken per jaar van een inspectie- of controledienst. Het kabinet draagt overheidsdiensten op beter samen te werken om de regeldruk voor ondernemers te verminderen.

Het voorstel over de inspectiediensten staat vandaag op de agenda van de ministerraad, schrijft Het Financieele Dagblad. Op initiatief van VVD-kamerlid Charlie Aptroot heeft de Tweede Kamer het kabinet gevraagd om alle inspectie- en controlediensten voor het bedrijfsleven samen te voegen. Alle inspectiediensten in één organisatie is vooralsnog een stap te ver voor het kabinet, maar de diensten moeten wel beter samenwerken. Nu nog werken verschillende diensten zoals de Arbeidsinspectie, de Voedsel- en Waren Autoriteit en de Vrom- inspectie onafhankelijk van elkaar.

Afspraken
Horecaondernemers en ziekenhuizen zullen als eerste profijt hebben van de verplichte samenwerking van inspectiediensten. Met ingang van 1 januari 2007 geldt voor hen de regel van niet meer dan twee bezoeken van inspecteurs per jaar. Ook komt er voor hen één inspectieloket met één telefoonnummer waaronder alle diensten vallen. Het project wordt vervolgens verbreed naar andere bedrijfstakken, zoals de metaal- en chemiesector.
Het kabinet wil ook dat inspecteurs van gemeenten, provincies en waterschappen onderling afspraken maken om de regeldruk voor het bedrijfsleven te verminderen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.