Home

Antivirussoftware nieuw doelwit hackers.

 

Juist de software waardoor bedrijven zich veilig voelen, zoals antivirusprogramma's, vormen een groot risico. Computerhackers verleggen namelijk hun focus naar backups en antivirussoftware.

Het non-profit onderzoeksinstituut Sans heeft veiligheidslekken ontdekt in veelgebruikte software van Computer Associates en Symantec. 'Bedrijven denken dat ze veilig zijn, maar het levert juist nieuwe problemen op', zegt onderzoeksdirecteur Alan Paller van Sans dinsdag in de Financial Times.

Terug naar de ijstijd
'Op de weg heeft een automobilist de verantwoordelijkheid om niet te botsen, maar hij heeft wel een gordel, een airbag en bumpers. Op internet moet een gebruiker zelf uitzoeken welke gordel hij nodig heeft, zijn eigen bumpers ontwerpen en alle recalls zelf uitvoeren', aldus Paller. Hij zegt dat bedrijven wel hun kritieke data opslaan, maar ze volstrekt onvoldoende beveiligen.
'We zijn weer terug in de ijstijd. Het is even erg als zes jaar geleden toen iedereen moord en brand schreeuwde tegen Microsoft om het besturingssysteem te beschermen.'

Bescherming
Microsoft heeft nu, na vier jaar hard werken, zijn zaakjes voor elkaar. Dit bedrijf stuurt nu regelmatig online veiligheidsupdates, patches, rond naar gebruikers.
Volgens Paller moeten vooral grote bedrijven meer druk zetten op de softwareontwikkelaars. 'Regeringen en grote ondernemingen moeten hun inkoopbeleid bijstellen en eisen dat leveranciers veiliger applicaties aanbieden.'

 

Bron: Intermediair

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.