Home

Nieuwste Windows komt in zeven edities.

 

Voor wie al moeite had met het verschil tussen Windows XP Home en XP Professional wordt het er niet makkelijker op. Microsoft brengt niet minder dan zeven edities van zijn nieuwe besturingssysteem Vista op de markt.

In de praktijk zit er niet veel verschil tussen de meeste versies van de opvolger van het nu gangbare operating system (OS) Windows XP. Ten eerste is er de Vista Starter Edition, bedoeld voor derde wereld-landen. Op deze meest uitgeklede versie kunnen maximaal drie programma's tegelijk draaien, het systeem is alleen geschikt voor simpele netwerken, en spelletjes erop spelen is vrijwel niet mogelijk.
Een trede hoger staat de Home Basic Edition, die nog het meeste weg heeft van Windows XP Home, het OS dat nu op vrijwel alle nieuwe Windows-thuispc's staat.

Televisie
De Home Premium Edition die daar op volgt is iets uitgebreider, vooral voor het gebruik van de pc als Media Center. Het systeem ondersteunt de nieuwste generatie televisie, HDtv, en er kunnen makkelijk DVD's op worden gemaakt en gekopieerd (met bescherming van auteursrechten). Volgens Ars Technica zal de Home Premium Edition de meest gebruikte versie worden.
Windows Vista Professional Edition, editie nummer vier, is uitsluitend bedoeld voor zakelijk gebruik. De Professional Edition heeft niet de Media Center-eigenschappen van de Premium-editie, maar richt zich daarentegen meer op het ondersteunen van netwerkprotocollen die niet per se van Microsoft zijn.

Kleine zakelijke gebruiker
Daarnaast lanceert Microsoft ook een Small Business Edition en een Enterprise Edition, die makkelijk uitbreidbaar zijn voor de kleine zakelijke gebruiker die specifieke functies in zijn besturingssysteem zoekt.
De Ultimate Edition moet het Vista-paradepaard worden. De Ultimate Edition is een combinatie van de Home Premium en de Professional Edition, aangevuld met Game Performance Tweaker-eigenschappen (voor de die-hard gamer), de mogelijkheid om Podcasts te maken, en allerlei online club-voordelen als gratis downloads (film, muziek en andere diensten).

 

Bron: Elsevier

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.