Home

Ondernemers niet tevreden over gemeente.

 

De Nederlandse ondernemer stoort zich aan het tempo waarmee gemeenten hun verzoeken beantwoorden. Ook aan het inlevingsvermogen van bestuurders schort het ernstig.

Dat blijkt uit de 'Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat', van het Ministerie van Economische Zaken, waarin het stedelijk ondernemersklimaat in de dertig grote steden (G30) is onderzocht.

Bereikbaarheid
Gemiddeld hebben ondernemers een 6,5 over voor het ondernemingsklimaat in de grote steden. Vooral over de bereikbaarheid van het bedrijfspand per auto en openbaar vervoer, de ontsluiting van de bedrijfslocatie en de staat van de openbare ruimte zijn ondernemers tevreden.
De vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag scoren over het geheel minder hoog dan de andere steden uit het Grotestedenbeleid. De hoogste waardering is voor Zwolle, Deventer en Lelystad.

Advies
Over zaken als vergunningverlening, de hoogte van de lokale lasten en de benaderbaarheid of het inlevingsvermogen van bestuurders zijn ondernemers dus vaak ontevreden. De lokale overheden geven zelf aan op deze terreinen juist voor verbetering te hebben gezorgd. Staatssecretaris Van Gennip heeft de steden aangeraden aan de hand van de benchmark nog eens goed na te gaan waar de lage waardering aan kan liggen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.