Home

Privecomputers tasten bedrijfsnetwerk aan.

 

Privé-computers en –laptops die werknemers gebruiken voor (thuis)werk maken veel bedrijfsnetwerken onveilig, aldus onderzoeksbureau Gartner. Ook het consumentgestuurde Web 2.0 kan de veiligheid van bedrijven aantasten.

Dit schrijft Automatisering Gids. De privé-computers kunnen het bedrijfsnetwerk aantasten en het netwerk kan minder goed werken door verschillende besturingssystemen. Ook het steeds meer outsourcen zorgt ervoor dat meer verschillende systemen samenkomen.

Maatregelen
Vroeger verboden bedrijven simpelweg het gebruik van eigen computers, maar dat is niet meer van deze tijd. In 2008 zal tien procent van alle bedrijfscomputers bestaan uit privélaptops. Gartner vindt dat bedrijven maatregelen moeten nemen om de veiligheid te garanderen. Software aanpassen is misschien te vroeg of te duur maar het onderzoeksbureau vindt dat er op zijn minst regels moeten komen.

Web 2.0
Bij Web 2.0-websites leveren de gebruikers de content. Dit maakt deze sites gevoeliger voor virussen. Ook kunnen werknemers in hun bijdragen aan zo'n site informatie prijsgeven die binnen de onderneming had moeten blijven. Gartner raadt bedrijven aan regels op te stellen voor wat wel en niet openbaar mag worden. Ook denkt het bureau dat het belangrijk is om software te gebruiken voor de monitoring en bescherming van gegevens om dataverlies te voorkomen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.