Home

Nieuwe software herkent wanbetalers.

 

Softwaremaker 7x24 heeft zijn producten voorzien van een melder die alarm slaat als hij relaties tegenkomt die als wanbetalers bekend staan. De programmatuur maakt gebruik van de database van incassoregister.nl.

Bij het toevoegen van een nieuwe relatie in de programma's 7x24 Boekhouden, 7x24 Factureren en 7x24 Relatiebeheer, raadplegen deze Incassoregister.nl.

Zwarte lijst
Die site houdt een zwarte lijst bij van bedrijven die hun rekeningen niet betalen. Wanneer een nieuwe relatie op de lijst staat, verschijnt de waarschuwing 'Dit bedrijf staat op de zwarte lijst bedrijven'. 7x24 adviseert geen zaken met zo'n bedrijf te doen.

Hans van Heertum
De man achter 7x24 en incassoregister.nl is Hans van Heertum. Hij oogstte een storm van kritiek toen hij dagelijks een wanbetaler met naam en toenaam op zijn site ging zetten. Van Heertum stopte met het vermelden van de 'wanbetaler van de dag'. Niettemin stelde het College Bescherming Persoonsgevens (CBP) een onderzoek in naar de legitimiteit van de actie. Het college doet binnenkort uitspraak.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.