Home

Verbod op spam naar bedrijven nadert.

 

Een ontwerp-wetsvoorstel dat het versturen naar spam aan bedrijven verbiedt, is klaar voor een adviesronde. Medio 2006 behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel.

Dat maakte het ministerie van Economische Zaken bekend tijdens een bijeenkomst van ECP.nl, het platform dat elektronisch zakendoen wil bevorderen. Minister Brinkhorst kondigde het ontwerp-wetsvoorstel al in december 2004 aan in een brief aan de Tweede Kamer.
Het bestaande spamverbod in de Telecommunicatiewet geldt alleen ten aanzien van ongevraagde e-mail, sms en faxen aan natuurlijke personen. Het is daardoor nog steeds mogelijk om spam te versturen aan bijvoorbeeld zakelijke e-mailadressen.

Geen toestemming
In het ontwerp-wetsvoorstel worden ook deze zakelijke adressen beschermd en heeft de verzender voorafgaande toestemming nodig van de houder van het adres.
Waarschijnlijk komt er wel een regeling waarin bedrijven een speciaal e-mailadres kunnen openen waarvoor geen voorafgaande toestemming noodzakelijk is.
Het ontwerp-wetsvoorstel gaat voor advies naar diverse overlegorganen en toezichthouders en wordt medio 2006 door de Tweede Kamer behandeld.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.