Home

Forse stijging aantal faillissementen.

 

AMSTERDAM - Het aantal faillissementen in Nederland is in de eerste zes maanden van dit jaar fors gestegen. In die periode gingen 5.018 bedrijven op de fles, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2004. Door de faillissementen zijn circa 60.000 arbeidsplaatsen verloren gegaan.

Daarnaast maakten 7.790 particulieren en eenmanszaken gebruik van een schuldsanering, eveneens 10 procent meer dan een jaar geleden.
Dat blijkt uit gegevens die financieel dienstverlener Graydon vandaag heeft gepresenteerd. Graydon constateert een negatieve trend ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal faillissementen in die periode steeg ook, maar de toename was met 3,4 procent beduidend minder dan de huidige 10 procent.

Regionale verschillen
Graydon is dan ook aanzienlijk somberder voor de rest van dit jaar. De financieel dienstverlener denkt nu dat 2005 wordt afgesloten met 10.000 faillissementen en 16.500 schuldsaneringen. Vorig jaar was er sprake van 9.460 faillissementen.
De stijgingen waren het hoogst in Friesland (28 procent), Gelderland (23 procent) en Groningen (18 procent).
Zeeland, Flevoland (beide 4 procent meer faillissementen) en Noord-Brabant (2 procent) deden het duidelijk beter. Drenthe was de enige provincie waar het aantal bedrijven dat onderuit ging, gelijk bleef.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.