Home

Bedrijven banger voor USB-stick dan voor virus.

 

Mobiele apparaten, usb-sticks en draadloze netwerken zijn de nieuwe vijanden van het bedrijfsleven. Als het gaat om de veiligheid van bedrijfsgegevens zijn organisaties banger voor deze populaire technologieën dan voor virussen en wormen.

Dat blijkt uit de 2005 editie van het Ernst & Young onderzoek Global Information Security Survey onder meer dan 1.300 organisaties wereldwijd, waarvan 95 in Nederland.

Voldoende gewapend
De dreiging van virussen en wormen was de afgelopen jaren de belangrijkste reden om informatie te beveiligen. Maar de nieuwe technologieën om informatie uit te wisselen hebben die vrees verdreven.
De meeste organisaties schatten in, dat ze door veiligheidmaatregelen voldoende zijn gewapend tegen virussen.
Dat geldt niet voor draadloos internetten en usb-sticks. Driekwart van de organisaties zegt hiervoor in het komende half jaar maatregelen te treffen.

Regelgeving
Door toenemende wet-en regelgeving op het gebied van informatievoorziening en gedragscodes, zoals Sarbanes Oxley en de Code Tabaksblat, is er bij beurgenoteerde bedrijven meer aandacht voor informatiebeveiliging.
'Dat is op zich geen verrassing', zegt Monique Otten, partner bij Ernst & Young EDP Audit. 'Maar zelfs bedrijven die niet aan deze specifieke wetten en regels hoeven te voldoen, willen dat qua informatiebeveiliging wel. In Nederland leeft dit zelfs nog meer dan in de rest van wereld.'

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.