Home

Vooruitzichten voor MKB in 2007 gunstig.

 

De vooruitzichten voor het Nederlandse mkb zijn gunstig. Voor 2006 en 2007 tekenen zich stijgende omzetontwikkelingen tot ruim 6 procent af in negen belangrijke mkb-sectoren.

Dit blijkt uit de 30ste editie van Rabobank Cijfers & Trends 2006/2007 die vandaag verschijnt. Vooral de bouw, groothandel en dienstverlening zullen ook in 2007 bovengemiddeld profiteren van de economische groei. In de bouwsector wordt een omzetstijging van 5,3 procent verwacht, voor de groothandel ruim 6 procent en voor de dienstverlening 5,6 procent.

Non-food
Ook de detaihandel, en dan met name de non-food, profiteert van de groeiende economie. Hier wordt een omzetstijging van 5,5 procent verwacht. Vooral meubelzaken en winkels in consumentenelektronica doen het dit jaar goed. Ook bouwmarkten, drogisterijen en kledingzaken zien hun omzet toenemen, al is deze groei minder duidelijk.

Online
Cijfers en Trends is dit jaar voor het eerst alleen online beschikbaar. De cijfers worden het hele jaar door geactualiseerd. Ondernemers die zich registreren krijgen toegang tot de gewenste branche-informatie. Daarnaast kunnen ze via een benchmarkmodule online hun prestaties afzetten tegen de branche als geheel.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.