Home

Winstbelasting volgend jaar nog verder omlaag.

 

De vennootschapsbelasting wordt in 2006 nog lager dan was gepland: in plaats van 30,5 wordt het tarief 29,6 procent. De winstbelasting bedraagt nu nog 31,5 procent.

Met de extra verlaging worden werkgevers gecompenseerd voor hogere kosten aan zorgpremies. Ook de WW-premie voor werkgevers wordt ter compensatie verlaagd. Hiervoor trekt het kabinet 100 miljoen euro uit.

Geen lastenverlichting werkgevers
Volgens premier Balkenende is het de ambitie van het kabinet om de lasten voor ondernemers volgend jaar niet te verzwaren. Een verlichting zit er niet in.
De kabinetsplannen zijn nu vooral gericht op huishoudens die de afgelopen jaren veel koopkrachtverlies hebben geleden.

Kritiek op verhoging zorgpremie werkgevers
MKB-Nederland is niet blij met de wijze waarop het kabinet de hogere ziektekosten compenseert.
Vooral grotere bedrijven profiteren van de lagere winstbelasting. 'Wij hadden liever een royalere compensatie via de WW-premie gezien', zegt Karin Kuiper van MKB Nederland in Het Financieele Dagblad.
De verhoging van de zorgpremie voor werkgevers van 6,25 naar 6,5 procent noemt ze in dezelfde krant 'volslagen van de zotte'.
De loonafhankelijke werkgeversbijdrage in de ziektekosten wordt verhoogd om met het extra geld ouderen en zelfstandigen te compenseren.
De maatregelen maken deel uit van het totale pakket van 1,5 miljard euro aan extra lastenverlichting in Nederland. De uitgewerkte plannen worden op Prinsjesdag gespresenteerd.

 

Bron: Financieel Dagblad

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.