Home

Nederlandse ondernemer te lief voor wanbetaler.

 

Ondernemers hebben de handen vol aan hun bedrijf en hebben daardoor amper tijd om hun debiteuren achter de broek te zitten. Vooral bedrijven die zichzelf als 'aardig' kwalificeren doen weinig aan debiteurenbeheer.

De helft van de ondernemers besteedt minder dan vier uur per week aan debiteurenbeheer. Slechts een op de vijf bedrijven maakt er tenminste 24 uur voor vrij. Dat blijkt uit onderzoek dat Trendbox uitvoerde onder het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

Over de datum
Uit het onderzoek blijkt verder dat ondernemers wel goed op de hoogte zijn van het actuele debiteurensaldo. Nog preciezer weet men te benoemen welke posten 'over de datum' zijn. Opmerkelijk is dat de mkb'er goed van vertrouwen is. Hoewel veel debiteuren niet tijdig betalen is een ruime meerderheid behoorlijk tevreden over het betaalgedrag van hun klanten. Zestig procent van hen denkt dat andere ondernemers meer problemen ondervinden dan zijzelf.

'Credit management'
Slechts een op de drie bedrijven roept bij hun debiteurenbeheer de hulp in van derden. Om het 'credit management' beter bij ondernemers onder de aandacht te krijgen vindt volgende week in de RAI de Credit Expo plaats.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.