Home

Oplichters hebben nieuwe truc voor webbankieren.

 

Computercriminelen hebben een nieuwe methode gevonden om geld afhandig te maken van consumenten die internetbankieren. Dat zegt beveiligingsbedrijf Trend Micro.

De nieuwe truc lijkt gedeeltelijk op het traditionele 'phishing'. Hierbij worden bankklanten door middel van een e-mail naar een nagemaakte banksite geleid. De oplichters krijgen op deze manier de beschikking over hun gebruikersnaam en wachtwoord, met alle gevolgen van dien.

Vrij spel
Inmiddels maken vrijwel alle banken al gebruik van een extra beveiliging: gebruikers krijgen met hun pas en een klein apparaatje een toegangscode toegestuurd om toegang te krijgen en transacties te kunnen verrichten.
De nieuwe oplichterstruc waarvan Trend Micro melding maakt, heeft hier een oplossing voor. De nepsite die in de e-mails vermeld wordt, vraagt ook om de toegangscode en voert deze direct achter de schermen in op de echte banksite. Afhankelijk van verdere beveiligingsmaatregelen van de bank, hebben de oplichters vervolgens vrij spel.

Op hun hoede
Beveiliging met een bankpas, een pincode en een transactiecode wordt gezien als de meest betrouwbare beveiligingsmethode, maar blijkt dus wel degelijk zwakke plekken te hebben. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken moeten consumenten om problemen te voorkomen, altijd op hun hoede blijven. Enkele eenvoudige tips op de website veiligbankieren.nl kunnen voorkomen dat het banksaldo in handen van criminelen valt.

 

Bron: Elsevier

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.