Home

Website niet te vinden door Javascript.

 

Bedrijven houden bij het ontwikkelen van hun website nog te weinig rekening met zoekmachines. De meest voorkomende fout op dit moment is het gebruik van navigatie met javascript.

Dit blijkt uit een analyse van Tribal Internet Marketing, een bureau dat is gespecialiseerd in zoekmachine marketing. Tribal geeft aan de hand daarvan tien tips om een website te optimaliseren.

Toevoeging aan de tien tips door Impres Internet Groep:
'De meeste punten kloppen wel aardig behalve deze:
Voorkom het gebruik van id's in url's;
Dit is gewoon toegestaan en belemmerd de zoekmachine helemaal niks. Het enige waar ze op doelen is bijvoorbeeld een zoekterm die gebruikt wordt en waarvan een url wordt gemaakt, die kan een zoekmachine natuurlijk nooit achterhalen.'

Javascript
Een zoekmachine kan pagina's van websites die javascript-navigatie gebruiken niet of nauwelijks 'bekijken' en indexeren, waardoor de spider van de zoekmachine moeite heeft met het bepalen van de relevantie van de site. De site verschijnt daardoor niet op een gunstige plaats in de zoekresultaten, hoe relevant de zoekopdracht ook was.

Gebruikersgemak
De techniek is verruit de belangrijkste factor om gevonden te worden, maar niet de enige. 'Maak een website die in eerste instantie bedoeld is voor gebruikers. Een gebruiksvriendelijke site heeft al veel elementen in zich om goed te scoren in zoekmachines en het verder optimaliseren ervan is dan prima mogelijk', zegt Jan Beekwilder, directeur van Tribal Internet Marketing.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.