Home

Wifi-lek in laptops Dell, HP en Gateway.

 

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen voor een 'ernstig lek' in een wifi-driver. Deze is geïnstalleerd op nieuwe laptops van onder meer Dell, HP, Gateway en Emachines. Ook de draadloze netwerkkaarten van Linksys en Zonet zijn kwetsbaar.

Wifi is een draadloze verbinding die veel op laptops wordt gebruikt. Het lek zit in de zogeheten Broadcom-driver, die is geïnstalleerd op genoemde laptops. Dit meldt Webwereld naar aanleiding van een waarschuwing van onderzoekers van het Zeroday Emergency Response Team (ZERT).

Misbruiken
Hackers kunnen via het lek een apparaat in de nabije omgeving overnemen. Ze hebben de mogelijkheid om zonder access point en zonder tussenkomst van de gebruiker codes uitvoeren in Windows. Volgens het Zeroday Emergency Response Team (ZERT) is er al een exploit in omloop waarmee het lek kan worden misbruikt.

Risico
Volgens Zert loopt iedereen, die dicht bij andere laptopgebruikers is, gevaar. 'Op welke afstand de aanvaller zich moet bevinden, hangt af van de gebruikte antenne en het sterkte van het wifi-signaal.'

Update
Broadcom heeft inmiddels een nieuwe versie van de driver beschikbaar gesteld, meldt ZERT. Fabrikanten die chipsets van Broadcom gebruiken, zullen zelf met een update moeten komen.
Het ZERT sluit niet uit dat Microsoft met een update komt, maar acht de kans vrij klein. Het is namelijk niet eenvoudig software van derden te patchen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.