Home

Gebruikers moeten Windows-legaliteit bewijzen bij updates.

 

Microsoft controleert sinds 26 juli of internetters die bestanden downloaden van Windows Update, Microsoft Update of het Download Center een legale versie van Windows XP hebben.

Zijn gebruikers niet geregistreerd, dan krijgen ze de download niet. Althans, niet via de legale weg.
Security updates via het Download Center en de automatische update-functie in Windows XP, blijven voor alle gebruikers van het besturingsysteem verkrijgbaar.
Internetters met een illegale Windows-versie die ook andere downloads willen hebben, kunnen een licentie aanschaffen of op zoek gaan naar een crack. Rafael Rivera, een bekende blogger op Extended64.com heeft een script voor Fire Fox en een script voor Internet Explorer beschikbaar gesteld die de controle omzeilen.

Een op de drie installatie illegaal
De controle van Microsoft maakt deel uit van het Windows Genuine Advantage-programma. Dat moet de softwarepiraterij indammen en de verkoop van legale Windows-versies bevorderen. Volgens cijfers van de Business Software Alliance is een op de drie Windows XP-installaties niet legaal. Microsoft test het Windows Genuine Advantage sinds september vorig jaar. In het begin maakte het niet uit of de downloader door de test kwam, maar inmiddels krijgen gebruikers die ervoor slagen de mogelijkheid om gratis software te downloaden. Dit moet gezien worden als bedankje. Bovendien maakt het duidelijk dat een legale Windows-versie ook iets kan opleveren.
Gebruikers die niet door de test komen, krijgen de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief of zelfs gratis een legale Windows XP Home- of Professional-licentie aan te schaffen.

Top tien meest nagemaakte merken
Microsoft is volgens een onderzoek van het Canadese Gieschen Consultancy het enige IT-merk dat in de top tien staat van meest nagemaakte merken. In deze lijst staat de softwareproducent uit Redmond zelfs op de tweede plaats, na kleding- en schoenenfabrikant Nike.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.